Jdi na obsah Jdi na menu
 


  

Jsme obyčená rodinka, která bydlí v malebné vesničce KOMORNO u Blovic na jihu plzeňska.

Odtud pochází i náš název  CHS  ...  Z KOMORNA.

Psi jsou našimi věrnými společníky odjakživa. Než jsme si pořídili naše dvě berňačky GARU a CHARLOTTE z Mokrovous, sdílely naši domácnost dvě feny kólií Charlie a Nelina.

Dožily se úctyhodných 12-ti let. Když odešla do nebe starší Charlie, Nelinka to neunesla a za 3 týdny šla na psí obláček za ní.

Obrazek

 Bez psů jsme nedokázali být ani chvíli a tak za necelý měsíc už u nás zase bylo živo a to díky naší Garušce, ke které za rok přibyla její mokrovousská sestřička Charlottka.

V říjnu 2013 přibyla do psí smečky Clare, náš odchov z vrhu C, po Charlottce. Clare bohužel zemřela chvíli po odstavení svých prvních štěňátek (vrh G), v srpnu 2016 na selhání ledvin broken heart.

Proto jsme se rozhodli Charlottku v říjnu 2016 nakrýt úžasným psem KENEM Codeli Girls a přesně na Silvestra 2016 jsme se dočkali našeho vrhu H a vybrali jsme si čilou a šikovnou holčičku HAILII.

Netrvalo dlouho a nepřízeň osudu nás připravila na sklonku léta 2018 i o naši HAILII broken heart. V necelých dvou letech se intoxikovala kumariny (látkou obsaženou v návnadách na hlodavce. Ač v sobě této látky měla minimum, její krev byla přiliš řídká a tak shodou okolností vykrvácela prostřednictvím 3 drobných hematomů na plicích, které si patrně způsobila svojí mladickou hravostí).

Nenechali jsme se zlomit a v listopadu 2018 jsme si jeli do chovatelské stanice Codeli Girls pro XIRU, která u nás vyrůstala po boku zkušené Gary a Charlotte. Naučila se od nich vše potřebné a nyní je z ní úžasná, mazlivá psí dáma s ďáblem v těle.

Po více jak 4 letech jsme se v polovině února 2021 dočkali v naší chovatelské stanici štěňáteksmiley a do naší smečky tak přibyla další berňácká holčička CHLOE.

 

NAŠE RODINKA, 2012

p--4-.jpg    

 

 

 

 

 

 

 

  NAŠE RODINKA, 2018

    dsc_0408_web.jpg

 

 

 

 

 

 

   

  Kontakt: helena.pachova@email.cz  2016_11_seminar-genetika_web.jpg

   Komorno 4, 336 01 Blovice                             

   mobil: 604 27 06 89

    FB: Helena Pachová